Månadsarkiv: mars 2011

100 %

Ni vet den där känslan när man har så mycket att göra så man inte vet i vilken ände man ska börja? Den har jag nu. Är inne i en kortare period med ca. 75% jobb och 75% studerande SAMTIDIGT (+ träning, ridning, socialt liv, samboliv etc. etc.) och det tär lite på en. Man har ju liksom inte mer än 100 % att plocka från.. Nackspärren blev därför avlöst med ett migränanfall utan dess like ( vi snackar både synfältsbortfall, ansiktsförlamning, tappad talförmåga, smärta och förvirring) och jag undrar om det egentligen var typ en hjärnblödning? Kanske dags att googla.. Haha, skämt åsido..

Kom iaf precis från stallet, min meditation varje vecka, men måste erkänna att det idag inte hjälpte. Har tusen andra saker i huvudet som är svåra att släppa. Ser fram emot lite lugnare tider men än är det en liten topp att klättra upp över innan det kan bli bättre. Det är dessutom högskoleprov på lördag. Ladda!

P.s. Om någon vill köpa fryspåsar i 130-pack för 60:- så hojta! ;) (Vad gör man inte för de kära små hästarna och en idéell förening?)

Ska för övrigt vara utan iPhone i drygt en vecka i väntan på att få den upplåst från operatören, hur ska jag överleva!? Men nu är det slut på klagosången och återkommer nästa gång med roligare inlägg! Bah!

Lämna en kommentar

Under Vardag

Äkta norrlandsdag

Jag kom verkligen inte ihåg att det gick så sjukt fort eller att det hoppade så mycket när man kör skoter!? Vilken chock.. Satt i ”passagerarsätet” bakom pappa på hans skoter och tur fan var det med tanke på att pappas barnasinne (läs: leksinne) är väldigt intakt! Det var ett sånt säte med handtag, rejäla fotfästen och vadderad dyna. Utan det hade jag flugit av både en, två och femtio gånger.. Jag har sån sjuk träningsvärk i bicepsen idag från mitt krampaktiga tag runt de där fästena och mina desperata tag att försöka få tillbaka rumpan i sitsen igen vid hopp/gupp/gropar!

Men kul var det! Strålande sol och fina vyer. Jag kom på mig själv med att tänka ”åh, vad glad jag är att jag har flyttat hem igen”. Vi åkte alltså ut till stugan på ön, passerade typ 3 000 renar (varav två som pappa höll på att plana med marken……dom är ju inte direkt smarta dom söta små sakerna), buskörde lite, grillade korv och pinnbröd och mös. En äkta norrlandsdag helt enkelt. Den rundades sedan av med sushi, hyrfilm och godis. Livet e life.

Paus i buskörningen mitt ute på isen med ”vår” ö i bakgrunden/striking a pose i den asheta overallen

 

20110326-062516.jpg

Vi hittade ett isblock och hjärtat var självklart tvungen att bryta loss det. Jag hävdar att det var äkta mans-fasoner. Vilken man som helst som hade sett det hade också gjort likadant.

20110326-062620.jpg

Utsikten från utedasset. ”Här kan man ju sitta ett tag… om det inte var minusgrader”.

Lämna en kommentar

Under Vardag

Vroom vroom

Dagens outfit: ullstrumpor, underställ, fleece, x-antal ytterkläder och MC-hjälm.

Veckans enda lediga dag ska spenderas med mina två favoritmän; älsklingen och pappa! Vi ska köra skoter ut till stugan, grilla pinnbröd o mysa. Hoppas bara solen vill titta fram också!

Btw, sist jag åkte skoter var för drygt 4 år sen med pappa och då gick styrstången av och vi krockade med en tall…

20110325-105708.jpg

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Clean slate

Åh, härliga känsla! Nackspärren har börjat ge vika, kursen ‘Redovisning & Beskattning’ är avslutad, den nya kursen ‘Personaladministration’ börjar idag, ska iväg o jobba (kan tyckas konstigt att man längtar efter jobb men det var över en vecka sedan sist!) o tydligen har tröjan jag längtat efter i flera månader kommit in, YES! Så nu lägger jag drömmar om räntefördelning och bokslut bakom mig, sväljer ett par alvedon, tar en dusch o börjar på en ny vecka!

Bländad tjej på isen

20110321-091058.jpg

Lämna en kommentar

Under Vardag

Jenny 75+

Fredagsmys/fredagsfest och allt den här kvällen kunde ha varit blev till soffkväll med pensionärsvarning. Haltade iväg till kioskpiraten o köpte kalorier för 54 spänn som jag stadigt jobbar i mig framför tv, bloggar o korsord. Kanske skulle ta o hyra en rulle på nätet?

JAG VILL INTE HA ONT LÄNGRE!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Pain without gain

Vaknade upp med nackspärr imorse. Toppen.

Kravlade mig ur sängen och tänkte att de skulle gå över men självklart gjorde det inte det. Efter samtal med både mamma, vårdcentral och google har jag blivit ordinerad 2 vanliga smärtstillande 6 tabletter/dag som tydligen i kombination ska hjälpa (jag är skeptisk), värmande vetekudde på området, varma duschar och ”stillasittande” upp till en vecka. Tog rådet också att boka en tid hos naprapaten nästa vecka för att gå till botten med det hela.

Sötaste farmor kom hit med både tabletter, vetekudde och även en mango som tröst! Tur det eftersom jag knappast lär ta mig utanför dörrn idag… Så idag blev det inget jobb heller tyvärr så istället försöker jag få lite plugg gjort när jag ändå är hemma o lider. Slutprov i Redovisning & Beskattning är vad jag ska göra i helgen. Livet leker just nu..

Men snart kommer värmen, solen, ledigheten och det roliga! SE LJUSET I TUNNELN!

Lämna en kommentar

Under Vardag

Världen är liten

Googlar på en anatomi-bild av skulderbladen i ett försök att självdiagnostiserna mig, klickar upp en skapligt bra bild och hamnar i en blogg. Scrollar ner lite, tänker ”varför läser jag ens den här random bloggen, det är ju inte ens några bilder”. Så dyker de upp ett par bilder och jag tänker igen ”varför kollar jag ens på dom här bilderna, vems blogg är de ens?, tänk alla okända läsare som man inte vet vilka det är just nu är jag en sån”. Då inser jag ju att tjejen på bilden ser jävligt bekant ut. Vafan! Jag känner ju henne! Så var det bekräftat att världen är liten. Eller att oddsen för sådana händelser förändrades avsevärt.

Eftersom världen nu är så liten kanske jag har någon läkare/naprapat/kiropraktor i min läsarkrets som har nåt smart tips? Jag har alltså jävligt ont i min högra skuldra, när jag sitter o pluggar (delvis sitter ned och skriver med höger hand..) blir det sjukt mycket värre. Det gör ont men samtidigt tappar jag känseln runt området så jag kan utan problem köra in en nagel utan att känna något alls. Jag tränar speciellt musklerna i området för att jag tänker att det ska bli bättre, men bara med lätt vikt och många reps men det verkar inte bli bättre. What to do? Det känns lite fjolligt att gå till läkaren p.g.a. det men man kanske måste..?

Gör ont typ där de tre musklerna möts i en spets vid det vita ”spännet”.

Lämna en kommentar

Under Övrigt, Vardag

Ladda batterierna

Unnade mig sovmorgon idag utan väckarklocka, pustar ut, äter en sen ordentlig frukost, läser PT o ser senaste avsnittet av Californication innan nästa pluggmaraton inleds. Sweet morning!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

14/3

Idag är det, för alla som inte redan vet det, Pi-dagen! Den har för min del firats på Komvux med 2 lektioner, 1 ”föreläsning” och grupparbete. Imorgon är det provdags vilket innebär att resten av denna dag även kommer att gå i matematikens tecken. För att få energi till det smakar jag av Marabous senaste tillskott! Yummie!

2 kommentarer

Under Vardag

Faschination & Frustration

Jag är helt tagen av alla de bilder som finns av Japan just nu.. En bild säger verkligen mer än 1000 ord.

Tycker det blir mer ”verkligt” när man ser närbilder av typ bilar, hus, trasiga saker etc. Då förstår iaf jag bättre hur illa det verkligen är. Tänk er själva ”Det här var min bil, min cykelväg, mitt hus, mitt hem, min familj”…

Skänker en tanke till de utsatta..

Jag blir så faschinerad av sådana här bilder och blir påmind om hur små vi egentligen är. Men vad är de där ”spetsarna” överallt på havsbottnen? Är de som jättelika torn där under?

Lämna en kommentar

Under Övrigt

Nu eee deeee..

Sushi, slutspel, choklad och kärlek = fredagsmys!

Lämna en kommentar

Under Mobilinlägg, Vardag

Truth

Alla sanningar går igenom tre stadier.

Först blir de förlöjligade.
Sedan blir de våldsamt motarbetade.
Slutligen blir de accepterade som alldeles självklara.

Schopenhauer (1788-1860)

Lämna en kommentar

Under Begrundat

Snowroller

Vilken dag det varit idag! Hjärtat och jag packade in oss i bilen och körde till Kåbdalis för lite skiåkning i det fina vädret. Väl där mötte vi upp Micke och Camilla som vi åkte med hela dan. Jag hyrde ett par nya pjäxor eftersom mina är ja.. sämst och det gjorde hela skillnaden! Har åkt 1 gång på 3 år så formen är ju inte helt slipad men det kändes sjukt mycket bättre. Med mersmaken jag fick idag ska det väl inte vara alltför svårt!

Eftersom jag inte har någon mottagning i mobilen på sådana här ställen (telenor) så har jag heller inga bilder, tyvärr!

Valde dock fel väg på sista åket på väg mot bilen och hamnade mellan klipporna i ett jävla stup innan hopp-parken… Typiskt, tänkte jag. Sen tänkte jag ”I helvete heller” och tvärade hela vägen ned (förmodligen till liftköns stora nöje ;) ).

Lämna en kommentar

Under Övrigt

Gorgeous

Fällde just tårar av lycka! Ann Ward vann 15:e säsongen av America’s next top model och hon var verkligen värd det! Hon blev retad hela sin uppväxt för att hon var så extremt lång och smal och nu är hon modell för Haute Couture, man kan ju inte bli annat än glad!

Drop dead gorgeous.

Lämna en kommentar

Under Övrigt

FB

Lämna en kommentar

Under Begrundat, Vardag