Månadsarkiv: augusti 2011

Green

Köpte lite nya blommor till lägenheten igår. Lite små, gröna och yviga plantor som passar perfekt i vår lilla lägenhet. Det blir så himla mycket mysigare när man har lite växter hemma.

1 kommentar

Under Vardag

Birma/Ragdoll

Åååh, kan inte vänta nå mer. Jag vill verkligen ha en katt! Helst av allt skulle jag vilja ha min finaste lilla sisse som bor hos mamma o Lars i värmland men hon har det faktiskt bättre på gården där. Så en liten fluffig birma eller en ragdoll tror jag skulle må bra hemma hos oss. Tänk er bara ett gulligt kurrande när man vaknar på morgonen, mötet man får i hallen när man kommer hem, de otaliga myskvällarna i soffan och de busiga rycken alla katter gör som får en att skratta. Mys.

Någon som vet något bra att veta om dessa raser? Nåt om att de helst inte ska vara ensamma..? Så man kanske måste ha två.. Oj, så synd det skulle vara….

Lämna en kommentar

Under Vardag

B1 blir B2

Beyonce ska ha bebbe! Vackert.

1 kommentar

Under Övrigt

Paltkok

Medan färgen torkade gjorde jag lite palt. Såhär i efterhand kan jag tycka att det var sjukt onödigt att fixa naglarna imorse när dom nu ser ut som ett krigsfält. Allt tack vare rivjärnet som gjort sitt med både mina naglar och 1,5 kg potatis. Nu vilar iaf 3 enormt goda paltar i min nöjda mage och det vankas en tv-kväll utan dess like. Älskar att alla premiärer både på tv och USA’s seriesläpp är nära!

Det blev ingen bild på mitt kockande så det blir en på Saras nam nam-middag hon bjöd på i lördags! Baconinlindad fläskfilé, rotgrönsaker i ugn, klyftpotatis, svampsås och sallad. Nam nam.

Lämna en kommentar

Under Vardag

Entering ”pysselmode”

Fortsättning följer..

20110829-140706.jpg

1 kommentar

Under Kreativt, Vardag

1 år

Ett fantastiskt år har vi nu haft tillsammans! Datumet symboliserar den dagen jag flyttade in hos Anders och vi officiellt blev både ett par och sambos. Från singel till sambo. Jag känner inte att jag behöver skriva något mer, jag är bara så himla glad att jag fann honom.

2 kommentarer

Under Vardag

Lulea

Efter spexet i skolan imorse drog vi en shoppingvända in till stan och käkade lite sushi. När man pendlar drygt en timme enkelväg till skolan kändes det som det enda rätta att köpa en termosmugg för kaffe/te. Och ett par nya skor. För jag behöver verkligen nya skor…

3 kommentarer

Under Vardag

”Det finns inget dåligt väder..

.. bara dåliga kläder.” Eftersom himlen tydligen bestämt sig för att totalt öppna sig och släppa ned ett hav varje dag i typ en evighet, så anammar denna slogan från skolan/dagis. Ridningen igår var utomhus och när man varit så blöt som jag var då känns en PW på 45 min idag som knappt fuktigt.

20110819-114044.jpg

Lämna en kommentar

Under Vardag

Vill ha!

Converse by Missoni fw11.

1 kommentar

Under Okategoriserat

New new

Vilken sjukt bra dag vi har haft på LTU! Idag var det inskrivning, rundvandring, massor av information och ”lära känna klassen tid”. Vi verkar vara den bästa klassen med glatt folk från landets alla olika hörn!

Från och med nu och två veckor framöver kommer det fortsätta med mest skoj och aktiviteter. Inte förrän den 29:e när nolleperioden är över drar höstterminen offentligt igång och vi börjar plugga på riktigt! SOM jag längtar.

 

1 kommentar

Under Vardag

Fjälltavla

Lyckades äntligen få tummen ur och göra klart tavlan jag haft ramen till och idén i bakhuvudet i typ ett halvår. Den här bloggen är grundinspirationen vilket även Sara sedan spann vidare på!

Drygt 200 utklippta cirklar i måttet 6x6cm av tapeten från vår fondvägg är lagda som fiskars fjäll över ett pappersark. Jag bröt av riktningen på linjerna och la cirklarna på tvärsen för att skapa ett sorts ”mönster” med en rand tvärs över. Valde också att limma fjällen lite tajtare för att inte få så mycket fladder så de inte börjar hänga med tiden. Att guldramen bryter av mot silverblänket i ränderna och allt annat silvrigt vi har i lägenheten gillar jag!

 



2 kommentarer

Under Kreativt

Båttur

I lördags bjöd Maja och Troja upp på en båttur som hette duga! Vi cruisade in mot stan, fikade i hamnen, gled genom kanalen, rundade Fårön, gick iland och promenerade runt och njöt i det underbara vädret. Älska att vara på sjön!

Kuttersmycket Troja

Kapten Maja

Oljelampan som helst inte ska lysa..

Troja o jag i hamnen

Glitter och harmoni

Nöjd tjej

Maja o Troja i kanalen

Fler kuttersmycken

Kapten

Lämna en kommentar

Under Bilder

Rewind

Något försenade bilder från PDOL! Dock bara några av de bilder jag lyckades ta under 4 dagar av festival! Hur kul hade vi!?

Corne, Bea, Klara

Klara, jag

Jag, Anders

Sara, ros (?)

Angelica

Käk, Klaras centerpiece, Fredrik

Corn

Linda, Linnea, Maggio

Jocke, Anders, jag

Jag, Amanda

Jag, karusell-anka

1 kommentar

Under Bilder

Kräftpremiär

I fredags körde vi en kräftskiva av mindre skala här hemma hos mig i form av knytkalas. Vi kom alla fram till att man verkligen går in för sin sak när man ska bidra till middagen så, jag gjorde en cheesecake med hallonen jag plockat innan och köpte bröd, Maja köpte kräftorna och gjorde en lyxig sallad och Anna gjorde kanske den godaste västerbottenspajen som någonsin smakats! Tillsammans med lite vin blev det hela till en spontanutgång. Tyvärr känner man verkligen av hösten på uteserveringen och känslan av en stillsam stad när sommaraktiviteterna är över. Piteå är verkligen en sommarstad som når klimax efter PDOL och julis sista helg..

2 kommentarer

Under Vardag

Vart jag mig i världen vänder

 

Lämna en kommentar

Under Musik

Balsam för själen

Fick rida Zaranka igår igen och jag har blivit totalt nerkärad i den hästen! Jättemysigt temperament och så vacker i kroppen, helt klart ett av PRK’s bästa köp. Att vara i stallet och rida är som balsam för själen, kan inte förstå att det kan påverka en så mycket? Ska dessutom fortsätta med balsaminpackningen idag när jag ska få rida Annas häst! Grymt kul!

20110812-085911.jpg

1 kommentar

Under Okategoriserat

Farmor

Har spenderat hela dagen med farmor ute på hennes stuga! Vi lyssnade på kassettband i bilen, stannade längs vägen och plockade grymt fina hallon, lunchade vid den öppna spisen i stugan medan regnet öste ned utanför, hälsade på hennes kärlek i Sikfors och kikade på hans trädgård, klappade lite på en riktig tigerfäll (SJUKT!!) och drack kaffe. 5 av 5 toasters, jag har världens bästa farmor!

HELT SJUKT! En äkta tigerfäll!


Lämna en kommentar

Under Bilder, Vardag

SMS :)

Farmor bjöd upp på världens godaste broccolisoppa till lunch och efter det passade vi på att ha lite SMS-skola. Farmor lärde sig sjukt fort och hann med att skicka både ett, två och 5 vanliga mess men även ett mms! Mest roligt var ändå smilysarna, mms:en och ljudinspelningarna!

Gamla teckningar jag gjort som fortfarande sitter på kylskåpen hos farmor..

sms-manual

Lämna en kommentar

Under Vardag

Fiskben

Sara har lärt sig göra fiskbensflätor och gjorde en på mig, sjukt fint. Ska googla fram en tutorial på hur man gör en själv tror jag. En vanlig inbakad fläta känns ju också som något man borde kunna?

För övrigt vaknade jag med ögoninflammation, halsont och att det stormade ute. Regnet faller horisontellt och björken piskar köksfönstren som  aldrig förr. Grymt dålig tajming med tanke på att jag har ett sjukt träningssug för första gången på länge. Bara att boka tvättid och häcka inomhus idag då.. Tog mig ut till soprummet i regnet iaf, och tur var väl det för där låg en grannes plånbok som jag snällt lämnade igen i brevlådan = dagens goda gärning gjord och jag kan med gott samvete lata mig resten av dagen.

Lämna en kommentar

Under Vardag

Blueberry

Efter en shoppingdag i lule, smörgåstårta och firande hos Anna så gav jag mig ut på blåbärsplockning på Saras stuga med henne och Maja (plus Troja). Förutom ett missöde med en huggorm som skrämde livet ur Maja där, citat, ”det var en jävla tur att vi hade gummistövlar på oss för annars hade vi fått ta oss därifrån i en jävla helikopter!!!” så gick det himla bra och jag frös just in 1,2 liter blåa bär. Nu: fil med kvällens skörd, norrskenste och en av mina favoritfilmer ‘The persuit of happ[y]ness’.

20110807-211009.jpg

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Fredagsgolf

Fick mig en 9-hålsrunda med faster i eftermiddags, sjukt kul att både få hänga med henne och spela lite boll! Det var första gången för mig att gå från röd tee och på Sparbanken Nord-banan och fick kämpa en hel del men tyckte ändå att det gick helt okej. Slog väl bort ett par, tre bollar och hamnade i skogen typ hundrafemtioelva gånger men känner mig ändå nöjd!

Det sjukaste var att jag slog en boll i vattnet (eller ja, precis vid kanten) så den skulle gå ut men *plopp* så kom den tillbaka upp på banan och la sig väldigt spelvänligt och det lät inget *klonk* som det normalt gör när den studsar mot en sten eller så. Sååå jag hävdar bestämt att det var en snäll liten fågel där i vassen som gav mig lite hjälp på traven och viftade upp den till mig. Tack fågeln! (Och även senare den tall som la min boll mitt på fairway, tack tack.)

Lämna en kommentar

Under Vardag

Rebecca & Fiona

Får nån sorts 90-talskänslor i extas av denna. Och jag gillar det!

Lämna en kommentar

Under Musik

Hästkväll

Igår var en riktigt bra dag! Sara och jag inledde med att powerwalka strax över 7 km på morgonen, sen hann jag fixa lite hemma innan Anders sällskapade mig under lunchen, åkte sen iväg till farsan och målade plank i några timmar, spurtade hem och pressade en middag innan det bar iväg till ridklubben för lektion och efter det ett besök till Annas fina häst Salle där även Kattis görläckra ettåring går på bete.

Egentligen drar ridlektionerna igång nästa vecka men vi lyckades få in en extralektion och jag hade turen att få rida den nya hästen, Zaranka, en sjukt fin och känslig kwpn-registrerad valack. Men ALLTSÅ vad det känns i låren såhär dagen efter att man inte ridit på en sommar.. Kommer få kröjma mig i dagar! Vet inte om det är värt att nämna min lilla insats till provridning av fina Salle som för tillfället reds på hackamore.. haha, vilket skämt! Det kändes som en barnridning där man ”åker” häst. Haha.

PRK’s nya anläggning börjar verkligen ta sig nu. Det blir en enorm förändring med lösdrift för hästarna som innebär att de får gå ute dygnet runt i stora fina hagar istället för att stå inne mestadels. Det blir ett stort gäststall med 17 boxar, större privatstall, upprustat ridhus, cafeteria och teorisalar, ryttargym, utebanor för träning/framridning och tävlingsbana med domartorn och massa annat fint. Det kommer bli så sjukt bra!

Lånar lite bilder av Anna som hade kameran på sig:

Ett av PRK’s nybyggda stall med mig, Anita, Ritva, Eva-Lena, Carina och Elin

Stora hästarnas hage (ponnyernas ännu större hage ligger strax bredvid) med foderstationer och sandlåda

Andra delen av hagen med ytterligare en foderstation och en ligghall med tjock
spånbädd där hästarna kan söka skydd och skugga

Lämna en kommentar

Under Vardag

I’m on a b… rygga

Igår överraskade Piteå oss alla med 30 grader och strålande sol! Såå underbart även om det känns som att det kan ha varit sista riktiga sommardagen? Maja och jag tog tillfället i akt och hängde på bryggan, badade, drack kaffe och svettades ikapp med Troja.

 

Mys

Har man ingen kudde så skaffar man sig!

Troja vaktar småpojkarna i vattnet

Mamma älg kände för en simtur till Fårön (?)

Flötet

Kompis

Kaffepaus

Lämna en kommentar

Under Bilder, Vardag

Four!

Jahapp, ingen sving bor i min kropp och jag fick skrika min första ‘Four!’ (30 cm från personerna…) men lyckades skrapa ihop 23 poäng från vit/grön. Måste harva mer känner jag..

20110802-224431.jpg

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat