Månadsarkiv: december 2010

GOD JUL

Jag fick en otroligt fin julklapp där jag själv fick välja vad jag ville ha från Orrefors och Kosta Boda. Nu är valet gjort och detta fat är på väg hem till oss!

Det har varit en hektiskt vecka därav frånvaron här men jag vill passa på att önska alla en riktigt God Jul! Ta hand om er!

Lämna en kommentar

Under Vardag

Roadtrip to Sjötorp

Lite knapert med bloggandet de senaste dagarna, mest pga långa arbetsdagar, julklapps-stress och annat vardagligt! Men imorn (läs: i natt) packar jag och hjärtat våra väskor för att köra ned till mamma och hennes man i Sunne, Värmland och deras gård Sjötorp! Det lär bli en påfrestande färd då de ska snöa alla de dryga 90 milen dit, huuuuujedamig.

Vi ska spendera dagarna framför brasan, på skogspromenader med hunden, gosa med katterna, kanske hälsa på grannarnas alla djur, äta mumsigt julbord, mysa och jag och mamma tar även oss en lyxig liten tur till Selma Spa!

Telenor gillar tydligen inte Värmlands skogar så jag bli nästintill onåbar tors-sön, bortsett då från sms som kan trilla in när nån mottagningspinne lyckas leta sig in i telefonen :)

Lämna en kommentar

Under Vardag

Tung låt

Lämna en kommentar

Under Musik

Det vackraste jag vet..

.. Är relationen mellan människa och djur. Det kan vara helt obeskrivligt fint. (Självklart är relationerna mellan oss människor också fantastiska men det vet ju alla redan.) Jag kan sitta hur länge som helst på youtube och söka på ”Natural Horsemanship”, se alla videos på otroliga människor tillsammans med hästar som gör otroliga saker med bara hjälp av en god relation och tillit. Jag blir så inspirerad, så vill jag också kunna göra med min häst den dagen jag har en egen. Jag skulle kunna skriva på hur mycket som helst om det här men jag väljer att visa en fin video istället.

Btw, såg jag att Carolina Gynning publicerade en video med en lite värre karaktär som väcker ganska starka känslor.. Även om den är diskuterbar på många olika sätt..

Lämna en kommentar

Under Begrundat

Curls

Toppade håret imorse hos Cau + Co där fick sitta i massagestol medan jag fick håret tvättat och hårbotten masserad = lyx! Sen efter allt var klart frågade hon ”Vill du ha lockigt eller rakt hår idag?” varav jag svarade ”Är lockar ens ett alternativ!?” och det var det! Jag fick jättefina lockar som hållt hela dagen inklusive en arbetsdag, jag är imponerad! Jag själv som aldrig tar mig tid/tålamod till att locka mig själv eftersom de ändå bara håller i två timmar och tar lika lång tid att göra dem. Hur som helst, kul med omväxling!

Hittade lite roliga effekter när jag skulle visa hur det ser ut!

Lämna en kommentar

Under Vardag

Chocolate cake!

Då var min 10.000 kcal-tårta klar! Inte snyggaste upplägget dock men desto transportvänligare. Just nu är jag glad att jag tränade imorse och fick ett träningschema att följa samt att jag sprang 2 extra kilometer. Även om kvällens binge eating kommer att toppa allas sockernivåer och ett maratonlopp skulle inte ens kunna gottgöra för det. Alla kommer alltså ha med sig nåt bakat, och några har kanske två grejer, vilket innebär att jag kommer äta tills jag spyr! ME <3 SUGAR

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Lets get fat!

Haha, nä men låt oss mumsa ordentligt! Ikväll ska vi ha fikamys med jobbet format som ett sorts knytkalas och jag ska nu ge mig på mitt livs utmaning, en megachokladtårta a la USA! Wish me luck!

En miljard feta/söta ingridienser..

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Paket

Mina första tre klappar är nu inslagna. Då är det bara tusen kvar då! Tur att jag gärna pysslar.. Vad gör de som hatat pyssel i dessa tider? Lejer nån?

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Farmors gröt..

.. Kan vara det godaste jag vet! Råris som stått över natten, creme fraiche o lite andra skumma ingridienser skapar gröternas gröt! GOTT!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

No bootable device

Aaah… Paniik! Macen startar inte! Har jag haft sönder hjärtats dator!? Ångest! Snälla starta!

Eller vet nån vad ‘no bootable device — insert boot disk and press any key’ ska innebära? Behöver jag nån cd typ?? PANIK!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

VS

Har just sett klart årets Victoria’s Secret Fashion Show och självklart var alla lika fina i år också! Vilken show!

Ni kan t.ex. se showen här: LÄNK.

1 kommentar

Under Övrigt

When the cat’s away..

.. The rat will pla…äta kronärtskocka! Det gäller att passa på att njuta o äta gott (sånt som sambon inte äter för 1000 spänn?) när man äter ensam. Hehe..

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Händer de er också?

Att varje gång man tänker typ ‘nä, den här behöver jag inte ta med mig/ de där behöver jag inte göra/tänka på för att dittan o dattan’ sen när de väl kommer till kritan så behövde man verkligen det där (vad de då var) och man kan svära sig gul och blå för att man inte tog den grejen/gjorde de där man tänkte skulle vara onödigt!

Jag har gjort ett löfte med mig själv att alltid ta den där grejen eller göra det där som kanske ändå känns onödigt.

Jag hade ett litet exempel idag när jag skulle köra ett ärende fram o tillbaka till lule o tyckte inte att plånboken kändes nödvändig ‘jag ska ju inte köpa nåt, polisen kollar ändå aldrig körkortet och bensin har jag’. Men då när jag är nästan tillbaka i pite hör jag ett litet obehagligt pip o en orange lampa börjar blända mig från instrumentpanelen. Inne på reserven! (Jag ogillar att ha mindre än halv tank så när den lampan tänds är jag ganska onöjd.) Även om detta knappt kvalificerar som ex för man har alltid plånboken med sig…

Men you get the point!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat

Update

Den asdåliga dagen blev inte så tokig till slut! Efter varmkorvsätartävling hos hjärtats farbror (jag klarade bara 5 innan illamående satte in och kampen stannade istället mellan hjärtat och hans brorsa som landade 11-9 till hjärtats favör) åkte jag till stallet och även om jag inte fick min favvohäst gick det hyfsat bra, på hemvägen träffade jag Sandra och hennes BEDÅRANDE hundvalp sen efter nazistiskt putsande av ridstövlarna och en lång varm dusch känns allt ganska bra ändå :)

Lämna en kommentar

Under Vardag

Galla

Pust. Vilken dag. Inleder med att vara så trött att jag med motvilja tar mig upp strax före 11. Rensar kvitton från gårdagens shopping o har lite lagom penga-ångest när jag sedan granskar kvittot från Gina, skymtar bokstäverna ‘XL’ o tänker ‘vafan?’. Köpte totalt 4 trosor och 1 tröja, allt i stl. M. Trodde jag. Går o jämför storlekarna på allt (som jag redan klippt bort alla irriterande lappar från) och mycket riktigt ett par trosor (självklart dom finaste) är typ 1dm större än de andra paren. Toppen.

Då börjar jag undra, om man som butiksbiträde tar emot en kund som lägger fram 5 galgar, alla med märkningen ‘M’, ser sedan att en vara är i en annan storlek. Säger man inte till då? Det gör då jag iaf. Man kan väl iaf fråga om det var de man ville ha! Rent förnuft trodde jag det var. När det ändå var dom som hängt på fel galge. Gu så bitter jag är nu. Jag som kund hade självklart kunnat noga kontrollera allt själv men ja, ni vet, det gör man ju inte alltid. Det handlar inte om pengar utan service och att undgå ett irritationsmoment.

Sedan följer dagens motgång nr 2. Knatar ut för att sätta igång motorvärmaren till bilen för att sedan kunna åka iväg på ärenden i en gosigt varm bil. Då var det bara det att bilen låses inte upp när jag trycker på knappen. Jag får ryck och pepprar på knappen. Bilen förblir låst. ‘Jaha, tänker jag, vi bytte ju batterier igår. Det är säkert dom som det är fel på.’ Så jag går in och meckar isär mockajängen o byter tillbaka till de gamla batterierna, går ut och försöker igen. Utan lycka. Irritationen stiger och vid de här laget matar jag ganska flitigt på knappen men inser snart att det inte hjälper. Ringer frustrerad och upprörd till både hjärtat och pappa som ger mig råd men inget hjälper. Bilen förblir låst. Och kall. Tur är att hjärtat inte jobbar så långt bort så jag gick dit och lånade hans bil istället.

Nåt som är värt att tillägga är att jag bara har en nyckel till bilen och utan el-prylen som stänger av larmet går det bara att låsa upp med den vanliga nyckeln till det ljuvliga larm-ljudet men det går inte att starta bilen.

Juste, jag har blivit förkyld också.

Nu har jag spytt nog med galla och hoppas att kvällen blir bättre med födelsedagsmiddag och ridning.

Eh, här är… ett sött halsband i alla fall:

1 kommentar

Under Okategoriserat

Yeeees!!!

Efter mycket, mycket (tro mig – ordentligt mycket) letande hittade jag idag GRÅ täckbyxor i exakt den modellen jag ville ha! Äntligen! Skam den som ger sig..

Nu kanske man kan tycka att de här är klent bloggmaterial men då skulle ni upplevt kyckan i ögonblicket jag fann dem!

För övrigt har jag varit med tjejerna på en ordentlig julshoppingdag i lule, mycket mysigt!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserat